szabi - új

Go down

szabi - új

Témanyitás by Admin on Pént. Jún. 29, 2018 10:23 am

Szabályzat

A szabályzat átolvasása javallott, rengeteg információt innen szerezhetsz meg, és ezek általános esetekben fontosak ahhoz, hogy regisztrálni, illetve játszani is tudj. A szabályzat nem ismerete nem mentesít a betartása alól.1. Regisztráció

1.1. Ha megtetszik az oldal, és a regisztráció mellett döntesz, elsősorban mindenképpen a szabad keresett karaktereket ajánljuk figyelmedbe. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, alkoss bátran saját karaktert.

1.2. Azzal a névvel regisztrálj, amelyet a karaktered neveként majd használni szeretnél. Ez opcionálisan egy vagy két keresztnévből, illetve egy vezetéknévből tevődik össze. Nem tudunk elfogadni olyan neveket, mint a Nyuszika234 és az Ironman vagy ezekhez hasonlók, ezek az észrevételt követően törlésre fognak kerülni.

1.3. A névválasztásnál kérjük törekedjetek arra, hogy a Névfoglalóban szereplő neveket - mind a keresztneveket és a családneveket figyelembe véve - ne használjátok fel, hiszen ha már két azonos keresztnevű, esetleg családnevű karakter tartózkodik az oldalon rokoni szál nélkül, az kavarodást okozhat.  2. Karakterek


2.5. Ha egy sorozatbéli karakterhez szeretnél tartozni, mint régen elfelejtett unokatesó, mostoha, vagy testvér, stb, mindenképpen a "Keresem..." topikon belül nézz körül, ebbe a topikba akkor is írhatsz, ha még nem rendelkezel elkészült előtörténettel.

2.6. Ne alkoss sablonos karaktert. Ismerjük a nagyvilági, gazdag, jókislány karaktereket, akik félnek a saját árnyékuktól, de nem szeretnénk, ha egysíkú karakterek születnének. Légy kreatív! Ha pedig bizonytalan vagy a karaktered előéletét vagy képességeit illetően, keress fel egy Staff-tagot, aki majd válaszol a felmerülő kérdéseidre.

2.7. Ha egy keresett karakterből kettő vagy több regisztrál, elsősorban a hirdető dönti el, kinél látná szívesen a karaktert. Amennyiben ő nem jut döntésre vagy nem akar dönteni, úgy a karakterlapok minősége a vízválasztó.

2.8. Az oldalon időnként aktivitás ellenőrzés


3. Multi karakterek

3.1. Multiknak azokat a karaktereket nevezzük, akik egy user második/harmadik/negyedik/sokadik karaktereként jönnek létre.

3.3. A főkaraktereken kívül egy multit engedélyezünk kötöttségek nélkül, majd minden további multi megalkotásához az utolsóként regisztrált és elfogadott karakterednek legalább 15 játéktéri hozzászólással kell rendelkeznie.

3.4. Az inaktív multi karakterek nem kerülnek azonnal törlésre. Kiszűrés után felvesszük a játékossal a kapcsolatot, majd ha úgy dönt, hogy továbbra is igényt tart a karakterére, aktív kategóriába kerülhet. Az aktív státusz visszakapásának alapja természetesen a játéktéren való aktivitás.

3.5. Az aktivitást több szempontból, az user helyzetéhez mérten ítéljük meg:
- Ha a hiányzás jelezve lett a megfelelő helyen, akkor legkésőbb a következő activity check-ig marad meg az aktív státusz.
- Multi karakterek esetében, ha azt látjuk, hogy a játékos másik karaktereivel aktív, de a többivel nem foglalkozik, a Staff jelezni fogja, mielőtt elvenné az aktív státuszt – ebben az esetben a fejünket összedugva megpróbálhatunk szálakat, ötleteket, játékpartnereket találni az elhanyagolt karakternek, ám ha az user részéről passzivitást tapasztalunk, elveszíti az aktív státuszát és a foglalóit.
- A fórumos szerepjátékok világa kicsi, az oldalak a legtöbb esetben ismerik egymást és az átjáró játékosokat. Ha azt látjuk, hogy míg egy másik oldalon aktív egy játékos, aki nálunk régóta nem nézett a karakterei felé, szintén jelezzük az usernek.
4. Karakterlap, foglalók

4.1. A karakter akkor kezdhet játékba, ha elfogadott előtörténettel rendelkezik.

4.2. Az előtörténeted legyen igényes, szépen kidolgozott. Ne feledd, hogy a legtöbben ezt látják a karakteredből elsőként, és mint tudjuk, fontos az első benyomás. Nincsenek kötelező szószámok, ez alól nem kivétel az előtörténeted sem, de ne egy tíz soros előtörténettel, és jellemzéssel rukkolj elő, hiszen te magad is érezheted rajta, hogy mindebből nem biztos, hogy olyan sok kiderül rólad.

4.3. Ha elkészültél, az erre a célra rendszeresített topikban jelezd felénk. Amint tudjuk, megnézzük a lapodat, de kérlek, vedd figyelembe azt is, hogy akárcsak neked, a Staff-tagoknak is megvan a maga élete, és nem mindig tudunk itt lenni.

4.4. Előtörténeted megírására optimálisan két hetet tudunk biztosítani.

4.5. Ha egy karakterre több jelentkező is beregisztrál, a hirdető és az előtörténet minősége dönt.

Avatarként használhatóak közéleti személyek, színészek, hírességek képei. Rajzolt pb-ket nem fogadunk el.

4.6. Avatar előfoglalására van lehetőség és minden esetben nyilvánosan történik. Az avatarfoglalóban erre a célra külön részt tartunk fent azoknak, akik egy adott arccal képzelik el karakterüket, de nem tudják azon nyomban megírni az előtörténetüket. A play by-ket minden esetben a kérelem beérkezésétől számított 1 hétig tudjuk rezerválni.

4.7. A rezervált play by-ket csak a rezervációs időn túlfutva lehet lefoglalni.

4.8. Az avatar akkor lesz véglegesen a tied, ha az előtörténeted elkészült és a karaktered elfogadásra került.5. Játék

5.1. Kezdő játékosokat is szeretettel várunk, mindenki tudja honnan indult, nem fog senkit hátrányos megkülönböztetés érni emiatt.

5.2. A játék nem megy érzelemkifejezés nélkül, ezért kérjük, hogy írásod ne csak párbeszédekből álljon, főleg akkor ne, ha a partnered egy hosszú hozzászólást írt neked, tele gondolatokkal, és érzelmekkel. A lényeg, hogy megismerjük a személyiségedet, így bátran írd ki magadból, mi jár a karaktered fejében.

5.3. Egyszerre annyi játékot vállalj, amennyit képes vagy vinni. Nem szabunk határt, de mindig csak akkor vállalj többet, ha biztos vagy abban, hogy nem lesz kihatással a többire minőségben.

5.4. Más karakterét csak minimális szinten mozgasd, vagy akkor, ha engedélyt kaptál rá a gazdájától.

5.5. Mielőtt megérkezel valahová és odamész egy társasághoz, egyeztess azokkal, akik éppen játékot folytatnak. Nem szeretnénk vitát olyanból, hogy egy éppen fontos pillanatot megzavar egy harmadik személy. Aki mégis meglepetésjátékot szeretne egy játékukhoz, vagy ő maga szeretne egy játékban meglepetés lenni, az erre kijelölt topikban jelentkezhet.

5.6. Az írásmódodat te választod (E/1, E/3), ahogy a te döntésed az is, hogy jelen avagy múlt időt használsz a hozzászólásaidban.

5.7. Csakis csoportos megegyezés alapján lehet megölni egy karaktert! Ha valaki mégis játéktéri halált szán saját karakterének, a Staffnak mindenképpen jelezze ezt a szándékát!

5.8. Erotikus jelenetet szépen megfogalmazva lehet írni, de mindig tüntesd fel egy +18-as jelzéssel.

5.9. A játék lényege az izgalom, ennek fényében nem egy-két soros hozzászólások megírásáért vagyunk itt. Nincs megszabva a reagok minimális hossza, de szeretnénk, ha nem lepnék el a játékteret a néhány mondatos reagok, még akkor sem, ha ezek igényes köntösbe vannak bújtatva. Tiszteld meg a társad azzal, hogy ha kialakul köztetek egy körülbelüli szószám, akkor ahhoz tartod is magad.

5.10. Becsüljük és tiszteljük minden egyes tagunk más oldalon végzett munkáját, de kérünk szépen titeket, saját oldalatokat ne privát üzenet formájában reklámozzátok, erre találtuk ki a "társoldalak" fórumrészt.

A változás jogát fenntartjuk!


A Staff

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2018. Jun. 28.

Felhasználó profiljának megtekintése http://letmetry.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.